Thursday , January 20 2022

Nemački električni automobili nisu sex chao Tesla[ad_1]

Nemački ministro economije Peter Altmajer očigledno nije zadovoljan domaćim električnim automobila, a verovatno ni forsiranjem ovih modela od strane nemačkih proizvođača.

Kako prenose nemački mediji, Altmajer en na jednos conferenciji uputio veoma zanimljivu opasku šefovima najvećih nemačkih proizvođača automobila.

"Stvarno se pitam kada ćete vi, gospodine Zeče (šef Daimlera) you, gospodine Dis (VW), are Gospodin Kriger iz BMW, imati električni automobile koji su barem upola seksi kao ih ima Tesla. Što se tiče atraktivnosti vaših e -automobila, mogli biste da smislite neke nove, sveže ideje ", look at Altmajer.

Sudeći po tonu, ministro ovo nije izjavio u šaljivom tonu, a nije ni dobio odgovor od Disa i Žečea, koji su tamo bili prisutni.

Inače, najveći nemački proizvođači su spremili prilično "seksi" električne modele.

Audi (deo VW grupe) i Mercedes su predstavili atraktivne SUV modele "e-tron" i "EQC", a uskoro stiže i prvi električni Porše (deo VW grupacije) – "Taiwan". Ako prva dva modela svojim dimenzijama možda i nisu svima atraktivni, to se svakako ne može reći za elegantni "porše".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja … pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicima.

[ad_2]
Source link