Sunday , November 29 2020

Арестуваха съученик на пребития 15-годишен Андрей – Криминални новиниИсторията със зверството в София, при което четирима маскирани нападнаха момче, е започнала още в четвъртък. Андрей, така се казва пострадалото 15-годишно момче, е извикан на среща от негов съученик и още 5 – 6 момчета. Съученикът казал на Андрей по телефона да се разберат по "мъжки". Момчето отива с баща си и до бой не се стига.

В петък, в 12.30 часа, Андрей излиза сам за състезание по английски език (живее до Мол "София") и точно тогава младежи с маски го пребиват. Андрей вижда, че имат нож и бокс, но не е удрян с нито едно от двете. Има зачервявания по врата и е със съмнение за комоцио. Предварителната информация, че има хематом на главата, не се потвърди, момчето е с леки наранявания по тялото и е оставено за наблюдение в Пирогов и днес, казаха за TrafficNews.bg от лечебното заведение.

Задържан е съученикът му, който предния ден се е обадил да се видят. Засега не признава да е участвал в боя или да има нещо общо с това. Андрей разказал на полицаите, че смята, че е заради бившата му приятелка, която в момента е приятелка със съученика му. Съученикът му обаче твърди, че са само приятели.

В момента полицията изземва записи от камери в района.

Припомняме, по-рано днес бащата на Андрей – Желяз Турлаков, беше категоричен, че покушението над сина му е опит за убийство. Той е подал жалба в столичното Трето РУ.

България


Source link